Over onze kippen & eieren

Boerenzoons Jan & Willem de Rond houden kippen in een mobiele kippenkar in het weiland aan de Hemweg in Wijdenes. Voorbijgangers kunnen de kippenkar in het land zien staan. Op dit moment bevolken ongeveer vijftig kippen het grasland. De kippen krijgen veel ruimte. Overdag lopen ze buiten, om ’s nachts weer veilig in de kippenkar te verblijven. In het nachthok zijn de legnesten. De kippen, van het ras Lohmann Brown zijn leghennen die dagelijks een mooi bruin eitje leggen. Het zijn nieuwsgierige kippen die vrijwel alles eten. De kippen hebben een caramel/bruin kleurig verenkleed, met witte veren in een patroon om hun nek en witte veren in de puntjes van hun staartveren. Het zijn goedaardige en vriendelijke kippen die zich makkelijk laten aaien.

In het weiland vinden de kippen een gevarieerd voedselaanbod. Ze eten naast gras ook insecten en wormen. Jan en Willem voeren verder legkorrels bij. Doordat de kippenkar regelmatig wordt verplaatst worden kale plekken voorkomen.

Eieren
De eieren van Jan en Willems zijn jaarrond te koop in in de Zuiderzeeboerderijwinkel. Iedere vrijdag en zaterdag geopend van 10.00-16.00 uur. Ook online te bestellen via www.zuiderzeeboerderijwinkel.nl/bestellen Kun je geen genoeg van ons krijgen? Het is ook mogelijk je favoriete boerderijproducten te laten bezorgen van maandag t/m vrijdag binnen een straal van 15km rondom Wijdenes (minimale bestelbedrag € 75,00 euro). Geef dit aan in het bestelformulier, dan nemen we z.s.m. contact met je op.